Is er geen één baby, maar twee baby’s op komst? Dan moet je de babyuitzet iets uitbreiden. Je hebt namelijk van alles twee keer hetzelfde nodig. Zo heb je dubbel het aantal luiers nodig en dubbel het aantal kleertjes. Maar gelukkig heb je niet overal twee dezelfde items nodig. Zo bestaat er een duo kinderwagen: een kinderwagen waar twee kindjes in passen. Hieronder zetten wij de acht beste duo kinderwagens voor je op een rij.

Lijst met 8 beste duo kinderwagens

Hauck duo kinderwagen

Een slimme kinderwagen, dat is de kinderwagen van Hauck. Deze is namelijk geschikt voor een tweeling vanaf zes maanden óf voor kinderen van verschillende leeftijden. Een zitje is geschikt voor een kindje vanaf zes maanden, en het andere zitje kun je gebruiken vanaf de geboorte en eventueel ombouwen tot een reiswiegje. Ook kun je de duwbeugel aanpassen. Het maximum draaggewicht van de kinderwagen is 36 kilo.

Xadventure duo kinderwagen

Je kunt de kinderwagen van Xadventure meteen gebruiken na de geboorte. Deze kinderwagen wordt namelijk geleverd met twee reiswiegen. Als jouw kindjes te groot worden voor de reiswieg, kun je deze simpel ombouwen tot een wandelwageninzet. Hierdoor kun je lang profiteren van de kinderwagen, totdat ze een gewicht hebben bereikt van vijftien kilo per kind. 

Baninni duo kinderwagen

Een kinderwagen waar jij lang van kunt profiteren is de duo kinderwagen van Baninni. Deze kinderzitjes kun je namelijk onderling van elkaar verstellen, zowel voorwaarts als achterwaarts. Ook kun je de kinderzitjes omvormen tot een reiswiegje. Daarnaast kan deze duo kinderwagen ook worden gebruikt als een kinderwagen voor een kindje.

Joie duo kinderwagen

Ben je op zoek naar een duo kinderwagen die licht van gewicht is? Dan kun je de duo kinderwagen van Joie overwegen. Deze kinderwagen weegt namelijk iets meer dan tien kilo. Daarnaast is deze kinderwagen meteen te gebruiken vanaf de geboorte, omdat je de rugleuning vrijwel volledig horizontaal kan leggen. Bovendien zijn de zitjes in meerdere standen te verstellen.

Maxi-Cosi duo kinderwagen

Wil je op pad met jouw tweeling? Dan is de duo kinderwagen van Maxi-Cosi ideaal. Deze kinderwagen kun je gebruiken totdat jouw tweeling een leeftijd heeft bereikt van ongeveer vier jaar. Bovendien hebben beide kindjes in deze kinderwagen genoeg ruimte. Daarnaast kun je deze kinderwagen eenvoudig opvouwen totdat er een klein pakketje ontstaat.

Bebetto duo kinderwagen

De duo kinderwagen van Bebetto kan voor een tweeling worden gebruikt, maar ook voor kinderen van verschillende leeftijden. En het fijne aan deze kinderwagen is dat deze volledig naar eigen wens kan worden ingericht. Zo zijn de voorwielen 360 graden draaibaar en kun je de zwenkwielen vastzetten. Ook kun je de rugleuningen en de voetensteunen verstellen.

Kees duo kinderwagen

Ook de kinderwagen van Kees is te gebruiken vanaf de geboorte, mits je de kinderwagen combineert met reiszitjes. Anders is de kinderwagen te gebruiken wanneer jouw kinderen zes maanden oud zijn. Bovendien is deze kinderwagen comfortabel voor jouw kids, ook wanneer het zonnetje schijnt. Deze kinderwagen heeft namelijk een zonnekap. Ook is de kinderwagen voorzien van een vijfpuntsharnas. 

Titanium Baby duo kinderwagen

De duo kinderwagen van Titanium Baby kun je in elke gewenste positie verstellen. Naast dat de kinderwagen handig is, ziet de kinderwagen er ook nog eens heel fraai uit. De kinderwagen wordt geleverd met twee zittingen, twee hoezen en twee regenhoezen. Ook kun je de zwenkwielen vastzetten, heeft het afneembare beschermbeugels en een verstelbare voetensteun.

Veelgestelde vragen

Hoe oud moeten mijn kinderen zijn voordat ik een duo kinderwagen kan gebruiken?

Dat is afhankelijk van de kinderwagen. Meestal kun je de duo kinderwagen al vanaf de geboorte gebruiken, of vanaf zes maanden. Ook hebben de duo kinderwagens een maximum draaggewicht.

Waar moet een duo kinderwagen aan voldoen?

Allereerst moet de duo kinderwagen veilig voor jouw kinderen zijn. Zo moet het beschikken over een CE-markering. Ook moet de kinderwagen een vijfpuntsgordel hebben, en de kinderwagen moet twee wielen met remmen hebben.

Wat is het voordeel van een duo kinderwagen?

Dankzij een duo kinderwagen kun jij jouw kinderen tegelijkertijd vervoeren. Er bestaan verschillende soorten duo kinderwagens, met elk hun eigen voordelen. Zo kun je een tandem-variant makkelijk besturen, en bij een duo kinderwagen met zitjes naast elkaar hebben jouw kids meer uitzicht.

Bekijk hieronder de volledige top-8 duo kinderwagens