Op een gemiddelde dag drinkt een baby behoorlijk wat weg. Dat betekent dat deze flesjes gevuld moeten worden én moeten worden schoongemaakt. Vervolgens moeten deze goed kunnen drogen, waar een droogrek de ideale uitkomst voor is. Daarom zetten wij hieronder de vijf beste droogrekken voor babyflesjes voor je op een rij.

Lijst met 5 beste droogrekken voor babyflesjes

Label of Kids droogrek

Om de babyflessen op een droge en schone manier te kunnen drogen is het droogrek van Label of Kids een musthave. Het droogrekje is namelijk flexibel en het heeft een lekbak die je kunt legen en schoonmaken. Bovendien zorgt deze lekbak ervoor dat het aanrecht niet nat wordt. Het rekje is gemaakt van BPA-vrij materiaal en is geschikt voor in de vaatwasser. Op het rekje kunnen acht flessen drogen.

Stirit droogrek

Na het schoonmaken van de flesjes moeten deze goed kunnen drogen, om bacteriën tegen te gaan. Gelukkig is het droogrek van Stirit daarvoor een handige tool. Dit rekje is namelijk gemaakt van honderd procent veilige materialen en het is BPA-vrij. Dit rekje is dus volkomen veilig. Op dit rekje is wel ruimte voor twaalf accessoires en het heeft een speciaal plekje voor de flessenborstel.

Flouer droogrek

Het droogrek van Flouer maakt het jou als ouder gemakkelijk. Je kunt de flesjes simpelweg op het droogrek plaatsen en het werk wordt voor jou gedaan. Ook het droogrek zelf is makkelijk schoon te maken, wat erg belangrijk is. Zo heb jij altijd een schoon flesje bij de hand. Het rekje heeft wel ruimte voor maar liefst twintig producten.

Munchkin droogrek

Een droogrek met een ander ontwerp is het rekje van Munchkin. Dit is namelijk een verticaal rekje dat niet te veel ruimte in beslag zal nemen, terwijl je hier alsnog veel spullen op kunt drogen. Ook kun je de opvangpak uitschuiven zodat je nog meer droogruimte kunt creëren. Je kunt er acht flesjes in drogen en daarnaast de bijbehorende accessoires.

Blue Lions Cubs droogrek

Ook het droogrekje van Blue Lions Cubs is speciaal ontworpen om babyflesjes op te kunnen drogen. Maar naast dat het ruimte heeft om flesjes op te kunnen drogen, kunnen er ook bekertjes, spenen en kolven op worden gedroogd. Het fijne aan dit rekje is dat je het zelf kunt inrichten zoals je het zelf wil. Het rekje is daar namelijk groot genoeg voor. Ook heeft het een afneembaar bakje die je kunt legen en schoonmaken.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een droogrek?

Een droogrek kan op een vrij eenvoudige en snelle manier de babyflesjes en de bijbehorende accessoires drogen op een schone manier.

Kan ik de babyflesjes ook droogmaken met een theedoek?

Het wordt afgeraden om een babyflesje droog te maken met een theedoek. Een theedoek kan namelijk al bacteriën bevatten, en de schoonste manier om een babyflesje te drogen is aan de lucht.

Kunnen droogrekken babyflesjes steriliseren?

Nee, een droogrek zal de flesjes niet steriliseren. Een droogrek is alleen een handig hulpmiddel om de flesjes zo hygiënisch mogelijk op te kunnen drogen. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 droogrekken voor babyflesjes