Wil je graag een wandeling maken met jouw baby? Dan is een draagzak een goede uitvinding. Dankzij een draagzak is jouw kind dichtbij, wat het gevoel van veiligheid geeft. En daarnaast heb jij beide handen vrij om goed te kunnen bewegen. Hieronder zetten wij de zes beste draagzakken voor je op een rij.

Lijst met zes beste draagzakken

TULA draagzak

Een draagzak met veel positieve ervaringen is de draagzak van TULA. Dit is namelijk een comfortabele draagzak waarin jouw kindje een ergonomische houding kan aannemen. Dat houdt in dat jouw baby een goede ondersteuning heeft bij de knieën, waarbij de billen lager zitten dan de knieën. Je kunt deze draagzak zowel op de rug als op de buik dragen. 

GoldBaby draagzak

Jouw kindje zal altijd prettig meegedragen kunnen worden dankzij de draagzak van GoldBaby. Je kunt onder andere de breedte van de zitting verstellen, zodat jouw baby een M-houding kan aannemen. Bovendien is de zak gemaakt van Oeko-Tex 100, een stof dat lekker zacht aanvoelt. 

Minimonkey draagzak

Een van de lichtste draagzakken op de markt is de zak van Minimonkey. Deze zak weegt maar 175 gram! Daarnaast kun je de zak opvouwen tot een klein pakketje, zodat je de draagzak altijd bij jou kunt hebben. Ideaal op momenten wanneer jij even een rondje wil lopen met jouw kleine. Vanaf de geboorte kun je gebruikmaken van de Minimonkey, totdat jouw kind vijftien kilo is.

Ergobaby draagzak

Met de draagzak van Ergobaby kun jij jouw kindje op vier verschillende manieren dragen, en dat kan al vanaf dag een. Je kunt de draagzak namelijk verstellen aan de binnenkant zodat deze altijd goed aansluit bij jouw baby. Dat betekent dat jij een hele lange tijd kunt genieten van deze draagzak.

ByKay draagzak

De draagzak van ByKay is ergonomisch en comfortabel. Je kunt ervoor kiezen of je jouw kind op de buik, op de heup of de rug zal dragen. Bovendien kun je de draagzak versmallen, zodat de draagzak altijd goed aansluit bij jouw kindje. De draagzak kun je eenvoudig bevestigen met een kliksysteem.

Baninni draagzak

De draagzak van Baninni is perfect voor iedere ouder. De draagzak kun je bevestigen aan jouw buik, zodat jouw kindje zich geborgen en veilig voelt. Je kunt de draagzak meteen vanaf de geboorte gebruiken tot ongeveer negen maanden. De heupband en schouderbanden zijn gewatteerd voor extra comfort. 

Veelgestelde vragen

Hoe kun je een draagzak veilig gebruiken?

Allereerst moet jouw baby goed kunnen ademen wanneer hij of zij zit in de draagzak. Ook moet jouw baby comfortabel kunnen zitten in een kikkerpositie, met de billetjes lager dan de knieën. 

Is een draagzak beter dan een draagdoek?

Een draagdoek sluit minder goed aan dan een draagzak. Bovendien rust een draagdoek vaak maar op een schouder, wat voor irritaties kan veroorzaken.

Hoe zit mijn baby comfortabel in een draagzak?

De billetjes van de baby moeten lager zitten dan de knietjes. Hierdoor neemt de baby een kikkerhouding aan. Hoe ouder het kind is, hoe breder de benen mogen zitten.

Bekijk hieronder de volledige top-6 draagzakken