Een goede hygiëne is van groot belang, vooral als we het hebben over een kind. Wanneer jouw baby in de luierperiode zit kom je gegarandeerd in aanmerking met billendoekjes. Met billendoekjes kun jij perfect de billen schoonmaken van jouw kleine. Maar, wat zijn eigenlijk de beste billendoekjes? Hieronder zetten wij de vijf beste billendoekjes voor je op een rij.

Lijst met vijf beste billendoekjes

Zwitsal billendoekjes

De billendoekjes van Zwitsal zijn perfect voor de normale babyhuid. Deze doekjes zijn namelijk voorzien met een milde lotion. Bovendien voorkomen deze doekjes luieruitslag en zijn ze dermatologisch getest. De doekjes zijn pH-neutraal en bevatten geen parabenen of alcohol.

Neutral billendoekjes

Heeft jouw baby een gevoelige huid? Kies dan voor de billendoekjes van Neutral. Deze bevatten geen parfum, geen kleurstoffen en ook geen zeep. Bovendien zijn de doekjes hypoallergeen en zijn ze dermatologisch getest. 

Huggies billendoekjes

De billendoekjes van Huggies bevatten wel 99 procent water. Hierdoor zijn ze ideaal voor de gevoelige babyhuid. Ze bevatten geen schadelijke stoffen zoals parabenen en alcohol. De doekjes zijn dermatologisch getest.

Pampers billendoekjes

Ook de billendoekjes van Pampers zijn voor de gevoelige babyhuid. Zo zijn de doekjes pH-neutraal, bevat het geen parfum en ook geen alcohol. De doekjes zijn dermatologisch getest en zijn al geschikt vanaf de geboorte.

WaterWipes billendoekjes

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaan de doekjes van WaterWipes uit water. Om precies te zijn uit 99,9 procent. Het andere deel bestaat uit een fruitextract. Bovendien zijn deze doekjes vrij van chemicaliën. Hierdoor is de kans klein op irritaties of een huidallergie. 

Veelgestelde vragen

Kun je billendoekjes ook voor het gezicht gebruiken?

Je kunt billendoekjes ook voor het gezicht gebruiken, mits ze vrij zijn van schadelijke stoffen.

Waar moeten goede billendoekjes aan voldoen?

Goede billendoekjes kun je herkennen aan de ingrediënten die erin zitten verwerkt. Zo mogen billendoekjes geen parfum bevatten, want parfum kan een allergische reactie veroorzaken. Ook is het prettig dat billendoekjes geen alcohol bevatten en pH-neutraal zijn.

Hoeveel babydoekjes gebruik je gemiddeld op een dag?

Gemiddeld worden er zo’n tien billendoekjes gebruikt per dag bij een kind.

Bekijk hieronder de volledige top-5 billendoekjes