Jouw kleine kan veel pijn ervaren wanneer de tandjes beginnen door te komen. Dit kun je herkennen aan veel gehuil, gekwijl en ongemakkelijk gedrag. Om de pijn wat te verlichten kun je een bijtring aanschaffen. Jouw baby kan hierdoor wat rustiger worden. Hieronder zetten wij de vijf beste bijtringen voor je op een rij.

Lijst met vijf beste bijtringen

Sophie de Giraf bijtring

De bijtring van Sophie de Giraf is gemaakt van honderd procent natuurlijk rubber, namelijk van de Braziliaanse rubberboom. Deze bijtring zal het tandvlees van jouw baby verzachten en daarnaast is de bijtring ook nog eens gezond voor de baby. Aan de bijtring bevindt zich een giraffe, die jouw baby gegarandeerd doet opvrolijken!

Difrax bijtring

Jouw kindje kan de bijtring van Difrax eenvoudig vasthouden, omdat de bijtring een vrij groot oppervlak heeft. Je kunt er ook voor kiezen om de bijtring in de koelkast te leggen zodat het lekker koel aanvoelt voor jouw baby. Deze bijtring is gemaakt van siliconen en aan de binnenkant van gesteriliseerd water. Mocht de bijtring dan alsnog kapotgaan dan zal dit niet schadelijk zijn voor jouw baby.

Nûby bijtring

De bijtring van Nûby is letterlijk een ring, met daaraan drie sleutels. Deze sleutels zijn gevuld met een soort gel. Wanneer je de sleutels in de koelkast legt zullen de sleutels vervolgens lang koel blijven. Daarnaast zal het zachte materiaal de lippen en tong stimuleren, en de verschillende vormen van de sleutels zullen de motoriek van de baby bevorderen.

FeTaT bijtring

Ben je op zoek naar een zachte bijtring, voor in de beginfase dat de tandjes doorkomen? Dan is de bijtring van FeTaT ideaal voor jouw kleine. Hier kan jouw baby lekker op sabbelen en bijten om de pijn te kunnen verdragen. Daarnaast ziet de bijtring er ook nog eens heel leuk uit: het heeft de vorm van een schildpad.

Chewiez bijtring

De bijtring van Chewiez is niet zomaar een bijtring. Het is namelijk een handschoentje dat jouw baby kan aantrekken. Boven op de handschoen zit een bijtgedeelte waar jouw kindje op kan kauwen. Maar ook kan jouw kind zichzelf niet krabben, kan jouw kind niet duimen en voorkomt het huidirritatie. Daarnaast is het handschoentje gemaakt van twee lagen stof, zodat het een knisperend geluid creëert. Dit zal rustgevend zorgen.

Veelgestelde vragen

Waarom moet je een bijtring in de koelkast leggen?

Sommige bijtringen zijn gevuld met water en gel. Deze kunnen dienen als een koelelement wanneer je de bijtring in de koelkast legt. Hierdoor zal de pijn sneller verzachten wanneer jouw kindje op een koude bijtring kauwt.

Kun je een bijtring schoonmaken?

Het is aan te raden om de bijtring schoon te maken, iedere keer wanneer jouw kindje hem heeft gebruikt. Je kunt dit eenvoudig doen met warm water en een beetje zeep. Spoel de bijtring goed af.

Wanneer krijgen kindjes hun eerste tandje?

Gemiddeld zijn baby’s zes maanden oud wanneer het eerste tandje begint door te komen, maar dit kan natuurlijk ook eerder of later.

Bekijk hieronder de volledige top-5 bijtringen