Jouw kind voor de eerste keer in het grote bed laten slapen is een spannend moment. En vooral de gedachte dat jouw kind uit het bed kan vallen is een grote nachtmerrie van vele ouders. Gelukkig bestaat daarvoor wel een hulpmiddel, namelijk een bedhekje. Deze plaats je aan de zijkant van jouw bed zodat jouw kind wordt beschermd in de nacht. Hieronder zetten wij de zes beste bedhekjes voor je op een rij.

Lijst met zes beste bedhekjes

Baninni bedhek

Dankzij het bedhekje van Baninni zal de overgang naar een ander bed minder eng worden, voor zowel het kind als voor jou als ouder. Dit hekje voorkomt dat jouw kindje uit bed zal rollen. Het fijne aan dit hekje is dat het 120 centimeter lang is en daarom op ieder bed past. Het hekje is veertig centimeter hoog. Bovendien kan het hekje omlaaggeklapt worden zodat jouw kleine zelfstandig in bed kan kruipen. 

A3 Baby & Kids bedhek

Een handig bedhekje is het hekje van A3 Baby & Kids. Dit hekje kun je namelijk uitschuiven van 77 centimeter tot wel 125 centimeter. Hierdoor kun je jarenlang gebruikmaken van dit handige hekje. Het hek is voorzien van drie spijlen voor optimale veiligheid van jouw kind. Bovendien past dit hekje op ieder bed.

vidaXL bedhek

Nogmaals een handig bedhekje en dit keer een van vidaXL. Allereerst heeft dit bedhekje een handige knop aan de zijkanten, zodat het eenvoudig naar beneden geklapt kan worden. Bovendien past dit hekje op ieder bed: van kinderbedden tot tweepersoonsbedden. Het hekje is gemaakt van polyester en metaal. Het hekje is geschikt voor kinderen van achttien maanden tot vijf jaar.

Hauck bedhek

Ben je op zoek naar een bedhekje voor op vakantie, of wanneer jouw kleine gaat logeren bij opa en oma? Dan is het hekje van Hauck ideaal. Deze is namelijk opvouwbaar tot een klein pakketje van 55 x 44 centimeter groot. Bovendien past dit hekje op ieder matras. Je kunt het bedhekje eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek.

Childhome bedhek

Het bedhekje van Childhome doet wat het moet doen. Het beschermt namelijk jouw kind dat hij of zij niet uit bed zal vallen. Bovendien is dit bedhekje eenvoudig te bevestigen: je zet hem simpelweg tussen de lattenbodem en het matras. Dit maakt dat het bedhekje op ieder bed past. 

Infantastic bedhek

Kinderen zullen veel bewegen in hun slaap, daarom is het van groot belang om een bedhekje aan te schaffen. Zo is het hekje van Infantastic een goede keuze. Dit hekje is namelijk geschikt voor kinderen tot en met 23 kilo en is veilig. Bovendien is het hekje opvouwbaar: ideaal als jouw kindje eens uit gaat logeren.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een bedhekje zijn?

Natuurlijk moet het bedhekje groot genoeg zijn voor het bed van jouw kind. Dit is meestal tussen de 140 en 150 centimeter. Bovendien moet een bedhekje ongeveer veertig tot vijftig centimeter hoog zijn, maar hierbij speelt de dikte van het matras ook een rol.

Is een bedhekje wel veilig?

Een bedhekje is veilig, mits je deze goed bevestigt en wanneer het bedhekje niet zal verschuiven. Bovendien moet een bedhekje alsnog voldoende lucht kunnen bieden voor jouw kind.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een bedhekje?

Allereerst moet het bedhekje veilig genoeg zijn voor jouw kind. Ook moet deze stevig bevestigd kunnen worden aan het kinderbed. Bovendien kun je letten op extra details, bijvoorbeeld of deze kan worden opgevouwen.

Bekijk hieronder de volledige top-6 bedhekjes