Op den duur moet jouw kleine overstappen van melk naar vaste voeding. Toch kan dit lastiger zijn dan je denkt. Want jij hebt in handen welke voedingsstoffen jouw kleine nu binnen gaat krijgen. Het moet bovendien gezond zijn én voedzaam. Gelukkig kunnen wij jou een handje helpen, door hieronder de vijf beste soorten babyvoeding op een rij te zetten.

Lijst met vijf beste babyvoeding

Olvarit babyvoeding

De babyvoeding van Olvarit is geschikt voor kinderen van zes tot acht maanden oud. Het is een 12-pack waar vier verschillende smaken in zitten verwerkt. Zo kun je de maaltijden afwisselen, wat wel zo prettig is voor jouw kind. In deze verpakking vind je smaken als tomaat, rundvlees en aardappel.

HiPP babyvoeding

Een lekker fruithapje dat licht verteerbaar is, is die van HiPP. In deze potjes vind je namelijk appel, banaan en koek. Een ideaal hapje voor in de namiddag dus. Bovendien bevatten deze potjes geen toegevoegde suikers. Dit hapje is geschikt voor baby’s vanaf vier maanden.

Organix babyvoeding

Naast fruit- en groentehapjes kun jij jouw kind nog meer smaken laten ontdekken. Dat kan met de babyvoedingbox van Organix. In deze box vind je fruithapjes, rijstwafels en luchtige puffs terug. Deze zijn honderd procent biologisch en ontzettend gezond. Het bevat namelijk geen toevoegingen.

Ella’s Kitchen babyvoeding

Honderd procent biologische babyvoeding vind je ook terug in het assortiment van Ella’s Kitchen. De producten zijn gemaakt van honderd procent biologische voedingsmiddelen en bevatten geen toevoegingen. Dit hapje is voorzien van banaan, yoghurt en rijst en geschikt voor kinderen vanaf zes maanden.

NaturNes Bio babyvoeding

De babyvoeding van NaturNes Bio is een heerlijk hapje. Er zit namelijk appel en granen in verwerkt, waardoor dit hapje een goede toevoeging zal zijn aan het eetschema van jouw kind. Er zitten geen toevoegingen in. Het hapje is geschikt voor kinderen vanaf zes maanden.

Veelgestelde vragen

Vanaf wanneer kan mijn kind overstappen van flesvoeding naar vaste voeding?

Vanaf vier maanden kun je gaan beginnen met oefenhapjes. Dat zijn kleine hapjes. Vanaf zes maanden kun je de flesvoeding uitbreiden met vaste voeding, en vanaf acht tot twaalf maanden kun je helemaal overstappen naar vaste voeding.

Wat is beter: zelf babyvoeding maken of voeding uit een potje?

Zelf babyvoeding maken of voeding uit een potje hebben allebei voor- en nadelen. Wanneer je zelf babyvoeding maakt weet je precies wat jouw kleine binnenkrijgt. Een nadeel is dat het vrij veel werk is, en het is korter houdbaar. Voeding uit een potje is langer houdbaar en kost minder werk, maar je hebt geen controle over de inhoud.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van babyvoeding?

Allereerst moet de babyvoeding passen bij de leeftijd van jouw kind. Want hoe jonger jouw kind, hoe meer gepureerd de babyvoeding moet zijn. Daarnaast kun je kijken naar de inhoud van het potje.

Bekijk hieronder de volledige top-5 babyvoeding