Het in bad doen van jouw baby is een prettig idee. Jouw kleine wordt weer lekker schoon en vaak is het ook een mooi moment tussen kind en ouder. Maar het is wel belangrijk dat je rekening houdt met de juiste producten: een babyhuidje is nog niet volgroeid en is ook veel gevoeliger. Daarom zetten wij hieronder de vijf beste babyshampoos voor je op een rij.

Lijst met vijf beste babyshampoos

Naïf babyshampoo

Een prettige babyshampoo volgens veel ouders is de shampoo van Naïf. Dit is namelijk een natuurlijke shampoo zonder agressieve middeltjes. Hierdoor zal de shampoo niet prikken in de ogen. Bovendien zal de shampoo de hoofdhuid en haar reinigen met kokosvezels en katoenzaadolie, en als klap op de vuurpijl is deze shampoo ook nog eens vrij van microplastics, minerale oliën en parabenen.

Zwitsal babyshampoo

Een babymerk dat al jarenlang favoriet is, is natuurlijk Zwitsal. Met zijn heerlijke geur zal deze shampoo ook nog eens goed de haren van jouw baby verzorgen. Bovendien heeft deze shampoo een anti-klitwerking, zodat je goed de babyhaartjes door kunt kammen. De shampoo zal niet prikken in de ogen, is dermatologisch getest en ook nog eens pH-huidneutraal.

Neutral babyshampoo

Op een milde wijze zal de hoofdhuid en haar worden verzorgd met de shampoo van Neutral. Deze bevat namelijk nul procent parfum en nul procent kleurstof. Hierdoor is de shampoo prima voor dagelijks gebruik. De shampoo is dermatologisch getest, is mild en ook hypoallergeen. Met als resultaat: heerlijk zacht haar van jouw kleine!

Natusan babyshampoo

Het badderen wordt een feestje dankzij de babyshampoo van Natusan. De shampoo zal namelijk lekker schuimen zonder dat je daar veel shampoo voor hoeft te gebruiken. Bovendien is dit een zeer milde shampoo zodat het tere huidje van de baby niet geïrriteerd zal raken. Hierdoor is het ook een prima shampoo voor dagelijks gebruik.

Weleda babyshampoo

De babyshampoo van Weleda zal de huid en het haar van jouw baby reinigen en lekker zacht maken. Hierdoor wordt het kammen van het haar van de baby een pretje. Daarnaast is de shampoo gemaakt van natuurlijke ingrediënten die zo min mogelijk zijn bewerkt. Ook heeft de shampoo geen geur- en kleurstoffen, siliconen, microplastics en genetische modificatie. Al met al een goede shampoo voor jouw kleine.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet een baby in bad?

Als de baby nog erg jong is hoeft de baby maar twee tot drie keer per week in bad. Wel moet natuurlijk het luiergebied goed schoongemaakt worden. 

Welke temperatuur moet het badwater voor een baby zijn?

Een geschikte watertemperatuur voor jouw baby om in bad te gaan is ongeveer 37 graden. Zo lang het maar niet kouder is dan 36 graden en niet heter dan 38 graden.

Wanneer mag ik mijn baby wassen met babyshampoo?

Als jouw baby begint te kruipen mag je gaan beginnen met het wassen met shampoo. De baby wordt zo namelijk sneller vies dan wanneer de baby nog niet kon kruipen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 babyshampoos