Een pasgeboren baby heeft vaak een mutsje op. Dit omdat een baby de lichaamstemperatuur regelt via het hoofd. Als het koud is buiten is het tijd voor een muts, maar als jouw baby het warm begint te krijgen doe je het mutsje weer af. Maar, hoe kies je het beste mutsje voor jouw kind? Hieronder zetten wij de vijf beste voor je op een rij.

Lijst met vijf beste babymutsen

MINIIYOU babymuts

Een schattig babymutsje, dat is die van MINIIYOU. Dit mutsje heeft namelijk oortjes aan de bovenkant. Bovendien krijg je niet een mutsje, maar drie! Dit zijn de ideale mutsjes om het hoofd van jouw baby lekker warm te houden. De mutsen zijn gemaakt van katoen.

Babysweet babymuts

Het babymutsje van Babysweet is lief, zoals de naam van het merk eigenlijk al doet vermoeden. Het is een muts met daarop een strik van ongeveer tien centimeter. De muts is gemaakt van acryl: dit is dikker dan een gewone muts. Hierdoor houdt jouw baby het warm. Bovendien is acryl heel elastisch waardoor het mooi past om het hoofd van jouw kind.

Louka babymuts

De babymuts van Louka is perfect voor jouw pasgeboren baby. Het zal voldoende bescherming bieden, maar natuurlijk ook genoeg warmte. De muts is handgemaakt van 95 procent katoen en 5 procent elastaan: hierdoor is de muts erg comfortabel. 

Huisje 4 babymuts

De babymuts van Huisje 4 is in allerlei verschillende kleuren beschikbaar. Zo heeft jouw baby voor iedere outfit een bijpassende muts. Hierdoor is de babymuts ook perfect als een kraamcadeau. De muts houdt het hoofd lekker warm en is gemaakt van katoen.

Baboo babymuts

De muts van Baboo kun je zowel gebruiken voor de baby, maar ook voor de peuter. Hierdoor kun jij extra lang genieten van dit mutsje. Bovendien krijg je er ook een sjaal bij. De muts en de sjaal zijn gemaakt van wol. 

Veelgestelde vragen

Waarom moet mijn baby een muts dragen?

Een baby komt uit de baarmoeder: een warme omgeving met een aangename temperatuur. Wanneer jouw baby wordt geboren komt het terecht in een koude omgeving en een baby kan nog niet heel goed de eigen lichaamstemperatuur regelen. Bovendien wordt de temperatuur geregeld via het hoofd, vandaar dat jouw baby een mutsje moet dragen.

Hoe lang moet mijn baby een muts dragen?

Zo lang je denkt dat het comfortabel is voor jouw baby kun je hem of haar een muts laten dragen. Maar zorg ervoor dat jouw kind het niet te warm krijgt wanneer hij of zij een muts draagt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een babymuts?

De babymuts moet allereerst goed aansluiten om het hoofdje. Er mag namelijk geen warmte verloren gaan. Bovendien moet het mutsje gemaakt zijn van een fijne stof.

Bekijk hieronder de volledige top-5 babymutsen