Om jouw baby lekker slaperig te maken kun je gebruikmaken van een babymobiel. Deze bevestig je boven het wiegje en jouw baby zal moe worden wanneer hij of zij kijkt naar de mobiel. Maar dat is niet het enige: ook de ontwikkeling van jouw baby zal bevorderen dankzij een babymobiel. Hieronder zetten wij de vijf beste babymobielen voor je op een rij.

Lijst met vijf beste babymobielen

Baby Bello babymobiel

De babymobiel van Baby Bello is handgemaakt. Hierdoor is iedere babymobiel uniek. Bovendien is deze mobiel een echte eyecatcher, want hij is verkrijgbaar in negen verschillende kleuren. Zo zit er altijd wel een passende babymobiel voor jou tussen. De babymobiel is gemaakt van vilt.

Tiny Love babymobiel

De babymobiel van Tiny Love zal jouw baby altijd vermaken. Zo biedt de babymobiel klassieke muziek aan van twintig minuten lang: dit zal jouw baby helpen om te kalmeren en om vervolgens in slaap te vallen. Daarnaast bestaat de babymobiel uit drie spiralen met daaraan een diertje voor de visuele ontwikkeling. Ook heeft het een rustgevend nachtlampje.

Prénatal babymobiel

De babymobiel van Prénatal is schattig om te zien. Het bestaat namelijk uit allemaal dinosaurussen gemaakt van pluche. Deze dinosaurussen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor de babymobiel altijd goed in de babykamer zal staan. Je kunt de muziekmobiel bevestigen aan de box of ledikant, zodat jouw kleine er lekker naar zal kunnen kijken.

Nattou babymobiel

De babymobiel van Nattou helpt jouw kindje zowel bij de ontwikkeling als bij het in slaap komen. Deze mobiel heeft namelijk een melodietje die het thuisgevoel kan nabootsen. Ideaal als je ergens op visite bent en jouw kleine moet in slaap zien te komen. Je kunt de babymobiel mechanisch opwinden.

Nijntje babymobiel

Jouw baby zal momenten lang kunnen turen naar de babymobiel van Nijntje. Deze babymobiel bestaat namelijk uit knuffeltjes en een spiegel, zodat jouw baby naar zichzelf kan kijken. Bovendien bevordert deze babymobiel de hand-oogcoördinatie. Je kunt de mobiel eenvoudig bevestigen aan het bedje.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een babymobiel?

Een muziekmobiel is rustgevend en jouw baby kan ervan leren. De baby leert namelijk om te gaan met zijn handen en voeten, en leert om objecten te volgen. 

Vanaf wanneer mag je een babymobiel gebruiken?

Vanaf ongeveer drie maanden vindt jouw baby het leuk om naar objecten te kijken. Een kleine baby kan namelijk nog niet heel ver kijken. Tot ongeveer vijf maanden kun je gebruikmaken van de babymobiel.

Is een babymobiel veilig?

Een babymobiel is veilig, maar haal de babymobiel weg wanneer jouw baby zich met de armen of benen kan verplaatsen. Zo voorkom je dat de baby aan de babymobiel zich kan vastpakken. Zorg er ook voor dat je voor een babymobiel kiest met weinig losse onderdelen, zodat deze niet kunnen losraken en in de wieg kunnen vallen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 babymobielen