Jouw baby slaapt een groot deel van de dag. Daarom is het belangrijk dat jouw kind een fijn bed heeft, met daarin een fijn matras. Er bestaan verschillende soorten babymatrassen met elk hun eigenschappen. De belangrijkste eigenschap is natuurlijk dat het matras veilig is. De vijf beste babymatrassen zetten wij hieronder voor je op een rij.

Lijst met vijf beste babymatrassen

ABZ babymatras

Het babymatras van ABZ is gemaakt van polyether. Polyether is stevig, behoudt zijn vorm en is veerkrachtig. Bovendien is deze stof antiallergisch, waardoor bacteriën en schimmels geen kans hebben op overleving. Dit matras heeft een afmeting van 95 x 75 centimeter.

Princessmatrassen babymatras

Ook het babymatras van Princessmatrassen is gemaakt van polyether. Bovendien heeft dit matras een antiallergisch dubbeldoek. Deze kun je afnemen met een rits, zodat je het kunt wassen in de wasmachine. Bovendien is dit matras getest op schadelijke stoffen. De afmeting van dit matras is 60 x 120 centimeter.

Hauck babymatras

Ben je op zoek naar een babymatras dat geschikt is voor een campingbedje? Dan is het babymatras van Hauck wellicht een optie. Dit matras past in een campingbed van 60 x 120 centimeter. Het matras kan bovendien worden opgevouwen, zodat je het matras makkelijk mee kunt nemen op reis.

Bebies First babymatras

Jouw baby kan heerlijk liggen in de box wanneer je kiest voor het babymatras van Bebies First. Dit is namelijk een comfortabel matras met een dikte van zes centimeter. Bovendien kun je het matras dubbelvouwen. De afmetingen van het matras zijn 76 x 95 centimeter.

For Kidzz.. Babymatrassen babymatras

Het babymatras van For Kidzz.. Babymatrassen is voorzien van koudschuim HR40. Koudschuim is veerkrachtig en ademend. Bovendien is koudschuim erg comfortabel en voert het vocht af. De afmeting van het matras is 40 x 80 en is bovendien acht centimeter dik.

Veelgestelde vragen

Hoe dik moet een babymatras zijn?

Een babymatras moet dikker zijn dan 3,5 centimeter. 

Welk materiaal is het beste voor een babymatras?

Het beste materiaal voor een babymatras is koudschuim. Koudschuim is namelijk stevig en veerkrachtig.

Is een zacht babymatras gevaarlijk?

Een te zacht babymatras is gevaarlijk. Dit omdat de kans op verstikking groter wordt. Kies daarom een babymatras dat stevig is.

Bekijk hieronder de volledige top-5 babymatrassen