Jouw baby zal het lichaam steeds meer gaan ontdekken naarmate hij of zij ouder wordt. Jouw kind wordt beweeglijker en zal van alles grijpen en pakken. Wanneer jouw kind in deze fase terechtkomt is een babygym een leuke uitvinding. Zo kan jouw kind lekker spelen met de speeltjes die boven het hoofd aan de rek hangen. Hieronder zetten wij de vijf leukste babygyms voor je op een rij.

Lijst met vijf beste babygyms

Fisher-Price babygym

De babygym van Fisher-Price is extra groot. Het heeft namelijk een afmeting van bijna 122 centimeter lang. Hierdoor kan jouw baby ongestoord spelen en rollen. Bovendien heeft deze babygym voor wel 25 minuten lang muziek, wanneer jouw kind op de ijscokar tikt. Daarnaast heeft de babygym zeven speeltjes. Dat wordt gegarandeerd urenlang spelen!

Little Dutch babygym

Deze leuke babygym van Little Dutch doet waarvoor het bedoeld is. Het is een babygym gemaakt van hout, waardoor het een stevige constructie is. Aan de babygym zitten drie speeltjes. Het nadeel kan zijn dat er geen geluid uit deze babygym komt.

VTech babygym

Bij de babygym van VTech valt van alles te ontdekken. Bovendien zal deze babygym meegroeien met jouw kind. Zo kunnen baby’s spelen met de drie verschillende speeltjes van de babygym, en oudere baby’s kunnen zich vermaken met de knoppen van de babygym. Het is een interactieve speelmat met melodieën, liedjes, speeltjes en spiegels.

WonderOne babygym

De babygym van WonderOne is iets kleiner dan die van VTech. Deze is namelijk 85 centimeter lang, terwijl die van VTech bijna 95 centimeter lang is. Toch kan jouw kind zich ook uren vermaken op de babygym van WonderOne. Zo heeft deze babygym verschillende speeltjes, een piano en een spiegel.

Lovevery babygym

Deze grote babygym van Lovevery zal jouw kind zich wel vermaken. Zo heeft de babygym vijf verschillende zones waarin jouw kind geluid kan ontdekken, kleuren, texturen en voorwerpen verstoppen. Al deze zones kun je dichtvouwen zodat jouw kind niet wordt overprikkeld.

Veelgestelde vragen

Wat is een babygym?

Een babygym is een soort speelmat. Aan deze speelmat zijn vaak knuffels bevestigd, speelgoed waar muziek uitkomt en speeltjes waarin de baby kan knijpen.

Wat is het voordeel van een babygym?

Een babygym stimuleert de ontwikkeling van jouw kind. De baby leert om zichzelf te vermaken en dat is weer goed voor later. Het kan zelfs leiden tot een hoger IQ en een minder grote kans op overgewicht.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind spelen op de babygym?

Baby’s vanaf de geboorte tot drie maanden hebben eigenlijk nog geen behoefte aan echt speelgoed. Vanaf drie maanden kan je een babygym aanschaffen, want dan gaat het kind vaak op ontdekkingstocht en wordt het gezichtsvermogen ontwikkeld.

Bekijk hieronder de volledige top-5 babygyms