Een babyfoon is een handig apparaat om jouw baby in de gaten te houden wanneer het bedtijd is. En als ouder zijnde is dat een erg prettig idee, want je wil niet continu bij de baby op de slaapkamer komen kijken. Toch is het belangrijk om je goed te verdiepen in de babyfoons, want zo heeft elk zijn eigen technische snufjes en functies. Hieronder zetten wij de acht beste babyfoons voor je op een rij.

Lijst met acht beste babyfoons

Philips Avent babyfoon

Houd jouw baby altijd in de gaten dankzij de babyfoon van Philips Avent. Het fijne van deze babyfoon is dat het een beveiligde en afgeschermde beveiliging biedt. Daarnaast heeft de babyfoon een 2,7 inch kleurenscherm waardoor jij jouw baby dag en nacht helder kunt zien. Maar naast dat je jouw baby kunt zien, kun je ook geluidjes horen en kun jij zelf ook wat inspreken.

Luvion babyfoon

Alles wat een babyfoon nodig heeft zit op de babyfoon van Luvion. Zo heeft de babyfoon een kleurenmonitor met nachtzicht, heeft het een temperatuurweergave en kun jij praten met jouw baby via een terugspreekfunctie. Daarnaast heeft de babyfoon een gecodeerd signaal zodat de babyfoon altijd een veilige verbinding heeft. Bovendien kun je de babyfoon eenvoudig installeren.

Alecto babyfoon

De babyfoon van Alecto is geliefd onder veel ouders. Het fijne van dit apparaat is dat het handig in de omgang is, zonder te veel poespas. Je kunt met een druk op de knop verbinding maken met de ontvanger en de zender en het enige wat je hoeft te doen is de batterij van de babyfoon in de gaten te houden. Deze babyfoon is simpel en heeft daarom niet veel technische snufjes zoals een camera en een terugspreekfunctie. 

Orretti babyfoon

Wil je liever een iets luxere babyfoon, maar die alsnog handig in de omgang is? Dan kun je wellicht kiezen voor de babyfoon van Orretti. Hier zit namelijk wel een camera in die infrarood zicht biedt in de nacht. Hierdoor kun jij jouw baby altijd in de gaten houden. Ook heeft de babyfoon de functie om acht slaapliedjes af te spelen. Daarnaast kun je zien hoe warm het in de babykamer is. Handig!

LeamsiQ babyfoon

De babyfoon van LeamsiQ kun je verbinding laten maken met een beveiligde app op jouw telefoon. Hierdoor kun jij altijd jouw baby in de gaten houden, waar je ook bent. Daarnaast heeft deze babyfoon een camera met nachtzicht, bewegings- en geluidsdetectie via een melding en een terugspreekfunctie. Ook kan de camera de baby volgen als er bewegingen zijn. Al met al, een van de meeste luxe babyfoons!

Nutrea babyfoon

Het fijne van de babyfoon van Nutrea is dat het een beveiligingscamera is. Bovendien kan deze camera 355 graden draaien en 90 graden kantelen. Zo kun jij altijd jouw baby in de gaten houden. Je kunt de camera bewegen via de app. Bovendien heeft de camera nachtzicht en haarscherp beeld. Ook kun je tegen de baby praten met de terugspreekfunctie en je kunt de babyfoon op meerdere apparaten installeren. Handig wanneer meer mensen de baby in de gaten willen houden.

HelloBaby babyfoon

Ook de babyfoon van HelloBaby zal ervoor zorgen dat jij jouw baby goed in de gaten kunt houden. Allereerst heeft deze babyfoon een helder beeld met nachtzicht, zodat jij zowel in de avond als in de nacht jouw baby kunt zien. Bovendien heeft de babyfoon geen wifi-verbinding of internetverbinding, zodat je zeker weet dat er geen storingen zullen zijn of een onbeveiligde verbinding. Dat is een prettig idee.

TibaGoods babyfoon

Ben je op zoek naar een klein apparaatje, maar met een groots effect? Kies dan voor de babyfoon van TibaGoods. Dit is een kleine camera die jij op jouw kind kunt richten, thuis of op een andere plek. Het beeld kun jij vervolgens zien op jouw telefoon via een app. Bovendien heeft de camera een bewegingssensor en een terugspreekfunctie.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een babyfoon?

Een babyfoon is handig wanneer jouw kindje bijvoorbeeld boven ligt te slapen terwijl jij beneden in de woonkamer zit. Vooral een babyfoon met camera is prettig, want zo kun jij jouw kleine altijd in de gaten houden.

Waar moet ik op letten als ik een babyfoon aanschaf?

Allereerst kun je de keuze maken tussen een eenvoudige babyfoon zonder te veel poespas of een babyfoon met allerlei technische snufjes. Het is maar net wat je fijn vindt. Ook is het belangrijk om het bereik van de babyfoon te checken, net als het geluid en beeld.

Tot wanneer gebruik je gemiddeld een babyfoon?

Vaak worden babyfoons gebruikt tot een kindje ongeveer drie jaar oud is, maar het is maar net wat je zelf prettig vindt. Je kunt de babyfoon weglaten wanneer jouw baby zelfstandig in- en uit bed kan komen en naar jullie toekomt als er iets aan de hand is.

Bekijk hieronder de volledige top-5 babyfoons