Als er een baby op komst is moeten er een boel inkopen gedaan worden. Zo moet je luiers kopen, kleertjes en natuurlijk babyflessen. Overigens is het bij die laatste belangrijk dat je je goed informeert. Er zijn namelijk talloze babyflessen te koop met elk hun eigen vorm en formaat. Om je een handje te helpen, zetten wij hieronder de vijf beste flessen voor je op een rij.

Lijst met vijf beste babyflessen

Dr. Brown’s babyfles

De babyfles van Dr. Brown’s is een favoriet van veel ouders. Dit komt omdat deze fles een anti-koliek ventielsysteem heeft, waardoor koliek wordt tegengegaan. Dit zorgt voor een betere spijsvertering, zodat krampjes worden tegengegaan en jouw baby een betere nachtrust krijgt. Bovendien kun je het ventielsysteem verwijderen wanneer jouw baby een eetpatroon begint op te bouwen.

Philips Avent babyfles

De babyfles van Philips Avent bootst de moederborst goed na. De fles heeft namelijk een brede, borstvormige speen. Hierdoor zal jouw baby snel gewend raken aan de fles waardoor de combinatie tussen borstvoeding en flesvoeding eenvoudiger gaat. Daarnaast heeft de fles een spiraalvormig design waardoor jouw baby comfortabel kan drinken. Ook dit flesje heeft een ventiel dat krampjes tegen zal gaan.

Difrax babyfles

De babyfles van Difrax is comfortabel voor zowel ouder als kind. Zo heeft de babyfles een S-vormig design, waardoor de melk goed zal stromen en zodat de fles goed in jouw hand ligt. Ook heeft dit flesje een anti-krampjesventiel zodat jouw baby minder last heeft van buikpijn. Handig! Het fijne aan dit flesje is dat je de bodem kunt verwijderen, zodat je het flesje eenvoudig kunt schoonmaken. 

Tommee Tippee babyfles

Ben je op zoek naar een babyfles die de moederborst nabootst? Dan is de babyfles van Tommee Tippee misschien wel wat voor jou. Het flesje bevat namelijk natuurlijk aanvoelende speen gemaakt van siliconen. Deze speen is gemaakt in samenwerking met deskundigen. Bovendien heeft dit flesje ook een anti-krampventiel zodat jouw baby geen last krijgt van krampjes. 

Medela babyfles

De babyfles van Medela ondersteunt het natuurlijke zuiggedrag van jouw kleine. Dit komt omdat de baby uit de fles kan drinken zoals hij bij de moeder gewend is. Hierdoor kun je fles- en borstvoeding prima met elkaar combineren. Bovendien heeft dit flesje ook een ventiel, dat voorkomt dat jouw baby naar lucht gaat happen terwijl het aan het drinken is. Hierdoor krijgt jouw baby minder krampjes. 

Veelgestelde vragen

Wat is koliek bij een baby?

Koliek zijn pijnlijke krampjes in de buik van de baby. Je kunt dit herkennen wanneer jouw baby wel urenlang achter elkaar kan huilen. 

Wat is een anti-koliek babyfles?

Tegenwoordig bestaan er anti-koliek babyflesjes: babyflesjes met een bepaald ventiel. Zo’n ventiel zorgt ervoor dat de speen van de fles gevuld blijft met melk zodat de baby tussendoor geen lucht in zijn darmpjes krijgt. Het is dus een soort ventiel dat voorkomt dat jouw baby buikpijn krijgt.

Hoe maak ik een babyfles schoon?

De meeste babyflessen mogen in de vaatwasser. Ook kun je babyflessen met de hand schoonmaken met heet water en afwasmiddel. Wel is het belangrijk om jouw handen goed te wassen voordat je begint met schoonmaken. Spoel na het schoonmaken de flesjes goed af en laat de flesjes drogen aan de lucht door middel van een droogrek.

Bekijk hieronder de volledige top-5 babyflesjes