Jouw baby ligt in de eerste levensfase veel. Het is daarom belangrijk om het zo comfortabel mogelijk voor jouw kind te maken. Een babydeken is in dit geval een echte musthave, voor zowel in de wieg als in de kinderwagen. Hieronder zetten wij de vijf beste babydekens voor je op een rij.

Lijst met vijf beste babydekens

Jollein babydeken

De babydekens van Jollein zijn razendpopulair. En dat is ook niet zo gek, want het is een heerlijke deken en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het materiaal van de deken is katoen met acryl en het heeft een afmeting van 75 x 100 centimeter. Dat betekent dat de deken precies past in het bedje van jouw baby en daarnaast is het ook geschikt voor in de kinderwagen. Je kunt het dekentje uitwassen op dertig graden.

Meyco babydeken

Een lekker zacht dekentje, dat is de babydeken van Meyco. De deken is namelijk gemaakt van honderd procent katoen zodat het dekentje ook lekker luchtig zal zijn. Nog belangrijker is dat deze deken veilig en comfortabel is om onder te slapen. De afmetingen van deze deken zijn 75 x 100 centimeter waardoor ook deze deken perfect in de wieg of kinderwagen past.

Disana babydeken

Ben je op zoek naar een deken gemaakt van natuurlijk materiaal? Kies dan voor de babydeken van Disana, want deze is gemaakt van honderd procent merinowol. Hierdoor zal jouw kindje het gauw comfortabel krijgen onder de deken. En wist je dat je het dekentje niet vaak hoeft uit te wassen? Merinowol heeft namelijk de bijzondere eigenschap dat het zichzelf reinigt. Je hoeft het dekentje simpelweg te luchten. Wil je de deken alsnog uitwassen, doe dat dan met de hand met koud water.

Koeka babydeken

In de zomermaanden kan jouw baby’tje het warm krijgen. Het is daarom belangrijk om goed na te denken of het dekentje niet te warm is. Gelukkig is de babydeken van Koeka gemaakt van flanel: een luchtig materiaal. Deze deken is daarom perfect voor de zomermaanden. Bovendien is de deken verkrijgbaar in verschillende kleuren.

DAMMINGA babydeken

Een wafeltjesdeken is een favoriet van velen, net als de babydeken van DAMMINGA. Deze deken zal jouw kleine lekker warm houden in de kinderwagen en de wieg, en bovendien zal het ook zeker knus staan in de babykamer. De deken is gemaakt van honderd procent katoen en heeft een afmeting van 100 x 150 centimeter.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn baby onder een dekbed laten slapen?

Totdat jouw kind twee jaar is, kun je hem of haar beter niet laten slapen onder een dekbed. Jouw kind kan hier namelijk in verwikkeld raken of zich eronder wurmen met alle gevolgen van dien. Gebruik in dat geval liever een deken die je goed in de zijkanten van het bed kunt instoppen, of een slaapzak.

Welk materiaal is het prettigst voor een babydeken?

Wol en katoen zijn over het algemeen het fijnst voor een babydeken. Deze materialen zijn luchtig, het is natuurlijk en het houdt je baby warm.

Wanneer heeft mijn baby het te warm in bed?

Jouw baby heeft het warm zat als de voetjes aangenaam aanvoelen. Let vervolgens ook op de kleding die jouw kindje aanheeft en check de temperatuur op de babykamer. Een perfecte temperatuur voor deze kamer ligt tussen de 16 en 18 graden.

Bekijk hieronder de volledige top-5 babydekens