Veel baby’s willen niet zo graag in bad. Dit laten ze dan ook graag merken en barstten vervolgens in tranen uit. Gelukkig bestaan er wel een aantal comfortabele babybadjes, zodat jouw baby hopelijk alsnog kan genieten van dit moment. Hieronder zetten wij de vijf beste babybadjes voor je op een rij.

Lijst met 5 beste babybadjes

Stokke babybad

Een babybadje is een belangrijk onderdeel van de babyuitzet. Het is daarom prettig dat je zo lang mogelijk kunt profiteren van het babybadje. En laat dat toevallig het babybadje van Stokke zijn: dit badje is namelijk geschikt voor baby’s van nul tot zes jaar. Dit bad is namelijk 25 procent groter dan de meeste babybadjes: dit badje kan wel gevuld worden met 69 liter! Bovendien heeft dit badje een anti-slipbodem en het badje is opvouwbaar. Dat wordt lekker badderen met de kleine.

Titanium Baby badybad

Een handig babybadje dat je overal mee naar toe kunt nemen is het badje van Titanium Baby. Dit badje kun je namelijk opvouwen en het is licht in gewicht. Bovendien is het ook een veilig badje. Zo heeft het bad een anti-slipbodem, heeft het twee extra steunpoten en is het gemaakt van TPE-materialen die veilig zijn voor de babyhuid. Dit badje kun je gebruiken tot jouw kind ongeveer twee jaar is.

Bébé-jou babybad

Het babybadje van Bébé-jou is populair. Dat komt omdat het badje ten eerste comfortabel is en ten tweede werkt met een kliksysteem. Het badje kun je klikken op een standaard, zodat je op hoogte jouw baby kunt laten badderen. Daarnaast heeft het badje een geïntegreerd zitvlak zodat de kleine zonder problemen kan liggen in het badje. Het leuke van dit badje is dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren.

Munchkin babybad

Heeft jouw kind er een hekel aan om in bad te gaan? Misschien kun je jouw kleine dan een beetje opvrolijken met het bad van Munchkin. Dit bad heeft namelijk de vorm van een eend, zodat het lijkt alsof jouw baby’tje in een badeendje zit. Bovendien is dit badje een en al comfort: de bodem is zacht maar ook voorzien van anti-slip, het materiaal is stevig en het badje heeft zelfs een warmte-indicator. 

Milk & Moo babybad

Het wassen van jouw baby wordt nu een eitje dankzij het badje van Milk & Moo. Het badje is namelijk opvouwbaar, waardoor je het badje binnen drie simpele stappen hebt opgezet. Bovendien is het voorzien van een anti-slipbodem en is het badje gemaakt van veilig materiaal. Daarnaast ondersteunt dit badje de liggende positie van het kind, waardoor je het badje meteen kunt gebruiken voor jouw pasgeboren baby. Bovendien krijg je naast dit badje ook een emmer en een schenktuitje bijgeleverd.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet een baby in bad?

Hoe vaak jouw baby in bad mag hangt af van de leeftijd. Een pasgeboren baby hoeft eigenlijk maar twee tot drie keer per week in bad, als je het gebied rondom de luier maar goed schoonhoudt. 

Hoe warm moet het water zijn in het babybadje?

Het water moet ongeveer een temperatuur hebben van 37 graden: zo lang het maar niet kouder is dan 36 graden en niet warmer is dan 38 graden.

Mag de baby na een maaltijd in bad?

Je kunt jouw baby beter niet in bad doen wanneer hij of zij net heeft gegeten, want dan kan het kindje zijn voeding teruggeven. Let er ook op dat je de baby niet in bad doet wanneer het kindje nog niet heeft gegeten. Het beste moment is om het badje voor het slapengaan in bad te doen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 babybadjes