Kindje in auto

Een goede autostoel voor jouw kindje is iets wat iedere ouder nodig heeft. Bovendien is het verplicht deze te gebruiken tot een bepaalde leeftijd en lengte. Natuurlijk wil jij dat jouw kindje veilig zit tijdens de autorit. Een autostoel is een basic item dat je veel nodig gaat hebben. Hierdoor zijn er mega veel om uit te kiezen. Bekijk hier de top 5 beste autostoelen voor kinderen in groep 2 en 3.

Top 5 Beste Autostoelen

Maxi-Cosi Autostoel

Deze autostoeltjes van het bekende merk van Maxi-Cosi past in elke auto, zodra je auto een ISOFIX-systeem heeft. Om het stoeltje veilig te installeren moet het gemonteerd worden met de autogordel én ISOFIX. Om het te instaleren plaats je dit zitje op de achterbank en sluit je het zitje aan op de verbindingspunten, dan maak je de gordel goed vast en dan zit het zitje stevig. De maximale leeftijd is 12 jaar.

Carkids Autostoel

Door deze zitverhoger gaat jouw kindje comfortabel en veilig mee in de auto. Deze is op de achterbank en op de bijrijdersstoel te gebruiken. Hij wordt gebruikt in combinatie met een driepuntsgordel. Hij kan gebruikt worden voor kinderen van vier tot 12 jaar. Het materiaal is gemaakt van kunststof en foam.

NANIA autostoel

Deze autostoel van NANIA met een rugleuning is gemakkelijk te gebruiken. Dit autostoeltje is geschikt voor kinderen in groep 2 en 3. Deze stoel heeft 4 sterren in de ANWB-autostoelen test behaald. Het is een licht en veilig zitje. Bovendien bevat deze ook een goede zijwaartse bescherming. Door de vorm zit het kindje ook goed. De zitverhoger en armsteuntjes zorgen ervoor dat ook de heupgordel op de goede hoogte zit. Dit is erg belangrijk voor een goede bescherming.

Safety 1st Autostoel

Deze autostoel van safety first groeit mee met het kindje door de verschillende standen. Ook dankzij de verstelbare hoofdsteun. Deze hoofdsteun zorgt tevens ook voor veiligheid en comfort. Ook is deze eenvoudig en veilig te installeren, dit door de eenvoudige riemroutine. Het is een lichtgewichtstoel die je gemakkelijk van de ene naar de andere stoel kan verplaatsen.

Titanium Baby

Ook met het autostoeltje van Titaniumbaby kan jij jouw kindje veilig in de auto vervoeren. Deze autostoel kan je gemakkelijk op de achterbank of bijrijdersstoel bevestigd worden. Je kunt deze met een drie punts autogordel bevestigen. Ook bevat dit stoeltje een verstelbare hoofdsteun waardoor de kinderen in een geschikte positie kunnen zitten.

Veelgestelde vragen

Tot welke leeftijd geen autostoel meer?

Het gaat niet echt om de leeftijd, maar voornamelijk om de lengte. Als een kind eenmaal 1,35 meter heeft bereikt is het meer verplicht om een autostoeltje te gebruikten, maar de lengte hieronder wel.

In welke rijrichting moet een autostoel geplaatst worden?

Het wordt aangeraden om tot 15 maanden het autostoeltje achterstevoren te plaatsen. Dit is veiliger bij een aanrijding, omdat zo het nekje van de baby goed beschermd wordt.

Is een autostoel zonder rugleuning ook goed?

Een zogeheten zitverhoger is ook voldoende, maar een autostoel met rugleuning is wel veiliger. Deze beschermd namelijk beter bij een botsing van de zijkant.

Bekijk hier de volledige Top-5