Om je kind te vervoeren, heb je een autostoel nodig. Dit is verplicht in Nederland en je wilt zelf natuurlijk ook dat je kind veilig en comfortabel vervoerd wordt. Daarom zijn hieronder de vijf beste autostoelen in de categorie groep 1. Dit is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar tot ongeveer 4 jaar. Wij hebben de keuze al iets makkelijker voor jou gemaakt, zodat je veilige kilometers kan gaan maken met je kleintje.

Lijst met de top vijf beste autostoelen groep 1

Joie autostoel groep 1

Een comfortabele autostoel voor je kinderen met een minimale lengte van 61 centimeter tot maximaal 19 kilo. In deze autostoel kan je kind ongeveer vier jaar blijven zitten. Deze autostoel voldoet aan de strenge veiligheidsnorm dus is beschermd tegen voor-, achter, en zijwaartse aanrijdingen.  De autostoel is ook voorzien van Side Protection, deze klapt automatisch uit wanneer de gordel sterk wordt aangetrokken. Door de indicatoren zie je meteen of de autostoel op de juiste manier is geïnstalleerd. De hoofsteun en rugleuning zijn in zes posities te verstellen.

Baninni autostoel groep 1

Veilig op pad met je kleintje door de autostoel van Baninni. De autostoel is geschikt voor kinderen van 0-4 jaar en kan zowel in rijrichting en tegen de richting worden geplaatst. De stoel is 360 graden draaibaar waardoor je makkelijk je kindje in en uit de autostoel kan halen. Er zit een 5-punts veiligheidsgordel op de stoel en de rug- en hoofdleuning zijn makkelijker te verstellen. De stoel is makkelijk te bevestigen met de ISOFIX bevestigingssysteem met steunpoot. Daarnaast is de bekleding te wassen en zit er ook een zitverkleiner bij voor de kleinste kinderen.

Kinderkraft autostoel groep 1

Met deze autostoel reis je veilig van A naar B met je kind. De autostoel heeft elf verschillende hoofdsteun hoogtes dus is de stoel geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot zes jaar oud. De brede rugleuning is verstelbaar in vijf standen, zodat de stoel altijd comfortabel aanvoelt voor je kind. De autostoel heeft een zijwaartse bescherming, 5-punts veiligheidsgordel, indicatoren voor een correcte installatie en een uitneembare zitverkleiner. De autostoel wordt tot 18 kilo achterwaarts geïnstalleerd.

FreeON autostoel groep 1

Deze autostoel van FreeON kan zowel tegen de rijrichting en met de rijrichting worden ingesteld. En is geschikt voor kinderen tot 4 jaar met een lengte van 40 tot 105 centimeter. De autostoel biedt optimale hoofd- en nekbescherming en kan 360 graden gedraaid worden. De stoel is handig te verstellen zodat de autostoel met je kindje meegroeit. De autostoel is voorzien van een ISOFIX bevestigingssysteem met steunpoot, een 5-punts veiligheidsgordel en comfortabele bekleding.

Maxi-Cosi autostoel groep 1

Veiligheid voor je kind is alles wat je wilt. Dan zit je met deze Maxi-Cosi autostoel wel goed. Je klikt de stoel veilig op de ISOFIX-basis en je past comfortabel het harnas en hoofdsteun aan voor je opgroeiende kind. Daarnaast zie je door de indicatoren of de autostoel correct is bevestigd, zo weet je dat de autostoel veilig is en geen kant op kan. Ook heeft de autostoel een hoge score voor veiligheid gekregen en is je kindje goed beschermd tegen zijdelingse aanrijdingen. De autostoel heeft vijf verschillende ligposities en de hoes is makkelijk afneembaar en uit te wassen.

Veelgestelde vragen

Voor welke leeftijd is de autostoel groep 1?

Deze autostoel is het meest geschikt voor kinderen van 1 tot 4 jaar. Het gewicht dat in deze autostoeltje mag is 9 tot 18 kilo.

In welke rijrichting moet mijn kind zitten in een groep 1 autostoel?

In groep 1 autostoeltjes zit het kind meestal in de rijrichting van de auto.

Vanaf welke leeftijd mag mijn kind in een stoelverhoger?

Kinderen mogen in een stoelverhoger als ze groter zijn dan 1,25 en zwaarder dan 22 kilo zijn.

Gehele lijst met de top vijf beste autostoelen groep 1