Om je baby veilig te vervoeren in de auto, heb je een autostoeltje nodig, al meteen vanaf de geboorte. Hieronder staan de beste autostoelen voor baby’s in de leeftijd van 0 tot 12 maanden. Monteer het autostoeltje veilig in je auto om je baby overal mee naar toe te nemen.

Lijst met de top vijf beste autostoelen baby’s

Maxi-Cosi autostoel baby

De autostoeltjes van Maxi-Cosi staan garant voor veiligheid. De i-Size voldoet aan alle veiligheidsstandaarden en is makkelijk te installeren door de ISOFIX-base. Hiermee klikt je het stoeltje vast en kun je op reis. De autostoel is maar slechts 3,2 kilo waardoor je het autostoeltje makkelijk mee kan nemen. Er wordt een zitverkleiner bij geleverd die extra comfort biedt, de grote zonnekap zorgt ervoor dat je baby geen last heeft van het weer en de hoofdsteun past altijd perfect. De bekleding van het autostoeltje is gemakkelijk eraf te halen en te wassen. Je kunt de autostoel makkelijk combineren met de kinderwagen van Maxi-Cosi.

Knorr Baby autostoel baby

Vanaf de geboorte is deze autostoel al geschikt om je baby mee te vervoeren tot dat je kind 12 tot 15 maanden is. De zitting is gestoffeerd en groeit mee met het kindje. De autostoel heeft een ergonomische handgreep en een opklapbare zonnekap. Daarnaast is de autostoel beschermd tegen zijdelings aanrijdingen en heeft het een 3-puntsgordel met gordelbescherming. De autostoel kun je makkelijk installeren door de geïntegreerde gordelspanner en je krijgt bijpassende adapters bijgeleverd. Daarnaast is de bekleding afneembaar en wasbaar.

Caretero autostoel baby

Door de eenvoudige basis is de autostoel makkelijk te installeren en is door de stabiliserend been echt stabiel en veilig. Het plaatsen van een kind in de autostoel is makkelijk door de 360 graden rotatiefunctie. De stoel is universeel en past in de meeste auto’s. De autostoel is makkelijk aan te passen aan de hoogte en gewicht van je baby. Daarnaast heeft de stoel ook twee installatiestanden, namelijk achterward-facing tot 87 centimeter hoog en voorwaarts gericht tot 105 centimeter hoog. De hoofdsteun is in zeven verschillende standen te verstellen en de rugleuning in drie standen.

Jane autostoel baby

Deze autostoel van Jane is een autobed en autostoel in één. Hierdoor vervoer jij je kind comfortabel en veilig tijdens een autorit. Bij deze combi krijg je een isofix, hierdoor installeer jij makkelijk je autostoeltje in je auto. De autostoel is ook te gebruiken op de kinderwagen en als campingbedje. De autostoel is geschikt voor baby’s van 0 tot 13 kilo. En er zit een zonnekap bij de autostoel en een voetendekje. Daarnaast zijn de covers makkelijk uit te nemen en uit te wassen.

Ding autostoel baby

Dit is een zeer praktische autostoel die bedoeld is voor langdurig gebruik. De stoel is 360 graden draaibaar, hierdoor kun je je kindje gemakkelijk in de stoel zetten. Deze autostoel kun je vanaf de geboorte gebruiken tot dat je kind 12 jaar oud is. Hierdoor kan de stoel in twee richtingen geplaatst worden. Als je een baby wilt vervoeren, bevestig je de autostoel met ISOFIX tegen de rijrichting in. Gebruik tot 9 maanden ook het bijgeleverde kussen. Naarmate je kindje ouder en groter wordt, kun je steeds meer dingen aanpassen aan de autostoel. De hoofdsteun heeft maar liefst 11 posities en de rugleuning heeft vier verschillende posities.

Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd mag een kind in een autostoel?

Vanaf de geboorte mag een kind al in een autostoel vervoerd worden. Hiervoor heb je wel de juiste autostoel voor nodig, namelijk categorie groep 0+.

Hoe lang mag de baby in een autostoel blijven zitten?

Gebruik een autostoeltje niet als stoeltje als je thuis bent of bij iemand anders. Daarnaast is een kind te groot voor de autostoel als de bovenkant van zijn hoofd boven de rugleuning uitkomt.

Waar moet je op letten tijdens het kopen van een autostoel?

Koop het liefst geen tweedehands autostoelen, deze kunnen niet voldoen aan de nieuwe regels. En laat je kindje proef zitten tijdens het kopen van een nieuw autostoeltje.

Gehele lijst met de top vijf beste autostoelen baby