Is het tijd om de fles achterwege te laten en jouw kleine zelfstandig te laten leren drinken? Dan is een antilekbeker een handig middel om mee te werken. De antilekbeker is namelijk een beker waar jouw kind uit kan drinken zonder te knoeien. Heeft hij of zij hier genoeg mee geoefend? Wellicht is het dan wel tijd om uit een beker te drinken. Maar voordat het zo ver is, kun je een kijkje nemen in de lijst met vijf beste antilekbekers.

Lijst met vijf beste antilekbekers

Munchkin antilekbeker

Ouders zijn dol op de antilekbeker van Munchkin. Dit is namelijk een 360 graden-beker, wat inhoudt dat jouw kind op een gewone manier kan leren drinken zoals een echte beker. Dit is ook nog eens beter voor de tanden. Bovendien kan er niet worden geknoeid, wat ook wel een prettig idee is. Daarnaast is de beker makkelijk schoon te maken.

Philips Avent antilekbeker

De beker van Philips Avent is uitstekend om jouw kind zelfstandig te leren drinken. Deze fles heeft een rietje, die aan de onderkant is gebogen. Hierdoor kan jouw kind gewoon in een normale drinkhouding drinken. Daarnaast heeft het rietje een afsluitventiel. Bovendien kun je de beker ook gebruiken in de magnetron, maar let op: het deksel niet.

Nûby antilekbeker

Geen geknoei meer dankzij de antilekbeker van Nûby. Deze antilekbeker is daarom de ideale tussenstap tot het zelfstandig drinken. De fles heeft handvatten aan de zijkant en heeft een antilektuit. Mocht de beker omvallen, dan zal er geen drinken uit lekken. Dat is handig. Deze beker is geschikt voor kinderen vanaf zes maanden.

Dr. Brown’s antilekbeker

De bekers van Dr. Brown’s zijn van goede kwaliteit. Het zijn antilekbekers en daarom verwacht je dat deze niet lekken. En daar kun je gelukkig op vertrouwen bij Dr. Brown’s. Het tuitje geeft pas drinken wanneer jouw kindje er druk op uitoefent.

Mepal antilekbeker

Jouw kind kan ongestoord en zonder te lekken drinken met de antilekbeker van Mepal. Of je ‘m nou op de kop houdt of op de kant, de beker zal niet lekken. Bovendien kun je de beker schoonmaken in de vaatwasser. De beker is gemaakt van BPA-vrij materiaal.

Veelgestelde vragen

Wat is een antilekbeker?

Een antilekbeker is, zoals de naam al doet vermoeden, een beker die niet zal lekken. Dat is ideaal tijdens de overgang tot zelfstandig drinken.

Wat is het nadeel van een tuitbeker?

Als jouw kind vaak gebruikmaakt van een tuitbeker, kan jouw kind later gaan slissen of moeite hebben met slikken.

Wanneer kan ik mijn kind leren om uit een beker te drinken?

Als jouw kindje zelf rechtop kan zitten, kun je jouw kind leren om zelfstandig uit een beker te drinken.

Bekijk hieronder de volledige top-5 antilekbekers