Is er een baby op komst? Dan is een aankleedkussen erg handig om vooraf te kopen. Dit is namelijk een zacht kussen waarop jij jouw kleine kunt aankleden en kunt verschonen. We kunnen dus wel zeggen dat dit een echte musthave is in de babyuitzet. Hieronder zetten wij daarom de vijf beste aankleedkussens voor je op een rij.

Lijst met vijf beste aankleedkussens

Jollein aankleedkussen

Een aankleedkussen gebruik je de hele luiertijd van jouw kleine. Het is dus belangrijk dat je kiest voor een aankleedkussen waar jouw baby prettig op kan liggen. En je kunt ervan uitgaan dat het aankleedkussen van Jollein prettig genoeg is. Het aankleedkussen is namelijk gemaakt van stevig materiaal en is waterdicht. En dankzij de opstaande rand is het kussen veilig genoeg. 

Bébé-jou aankleedkussen

Ook het aankleedkussen van bébé-jou is aangenaam voor jouw baby’tje. Deze is gemaakt van elastisch comfortschuim waardoor het kussen lang zal meegaan. Dat is erg prettig, aangezien je lang gebruik moet maken van een aankleedkussen. Daarnaast zorgt dit kussen dat jouw baby genoeg ondersteuning krijgt bij de nek en het hoofd. Bovendien is het kussen waterdicht. Het leuke van dit kussen is dat er een liniaal op is geprint, zodat je in een oogopslag kunt zien of jouw baby is gegroeid.

KidZ ImpulZ aankleedkussen

Wil je graag dat het aankleedkussen altijd groot genoeg blijft voor jouw baby, ook aan het einde van de luierperiode? Dan is het aankleedkussen van KidZ ImpulZ wellicht iets voor jou. Dit is namelijk een aankleedkussen van groot formaat: de afmetingen zijn maar liefst 90 x 50 centimeter. Dat betekent dat dit kussen twintig centimeter langer is dan een standaard aankleedkussen.

BabyDump Collectie aankleedkussen

Het aankleedkussen van BabyDump Collectie is gemaakt van stevig en kwalitatief materiaal. Het is namelijk gemaakt van hoogwaardig plastic en is gevuld met foam. Dit heeft veel voordelen. Zo is het comfortabel voor jouw baby en zal het kussen lang meegaan. Bovendien zal het kussen lang zijn vorm behouden.

Koeka aankleedkussen

Het aankleedkussen van Koeka heeft een fijn formaat voor op de commode. Het kussen heeft namelijk een afmeting van 43 x 72 centimeter en het is negen centimeter dik. Bovendien is het aankleedkussen veilig, want het kussen is voorzien van opstaande randen die ervoor zorgen dat jouw baby in het midden van het kussen blijft liggen. Om het voor jouw baby’tje nog comfortabeler te maken, is het aan te raden om een aankleedkussenhoes erbij aan te schaffen.

Veelgestelde vragen

Wat is de standaardmaat van een aankleedkussen?

Normaal gesproken is een aankleedkussen zeventig centimeter lang en vijftig centimeter breed. Het kussen is daarnaast vaak tien centimeter dik. Dit past perfect op de meeste commodes.

Wat is het verschil tussen een aankleedkussen en een waskussen?

Zoals de namen al doen vermoeden, is een aankleedkussen een kussen om jouw baby op te kunnen aankleden. Een aankleedkussen wordt ook voornamelijk op een commode gelegd. Een waskussen is bedoeld om jouw kind op te kunnen verschonen.

Waarom moet ik een hoes om een aankleedkussen doen?

Vaak is een aankleedkussen gemaakt van plastic. Dit is erg koud voor jouw kind en dus niet prettig om erop te liggen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 aankleedkussens