Moeder allergisch voor eigen zoontje

Tijdens de zwangerschap kun je als vrouw last hebben van allerlei (vreemde) kwaaltjes. Een 20-jarige vrouw uit Groot-Brittannië spant wat dat betreft wel de kroon. Was de moeder allergisch voor eigen zoontje? Het klinkt vreemd maar bleek echt waar. Ze had last van een zeldzame zwangerschapscomplicatie die veroorzaakt werd door haar eigen ongeboren kind.

Onverklaarbare allergische reacties

Na 20 weken zwangerschap kreeg de vrouw last van jeuk en uitslag over haar hele lichaam. Na 30 weken zwanger te zijn werd het alleen maar erger. Het leek of haar huid in brand stond. De vrouw kon niet zitten of liggen en haar hele lichaam deed pijn. Ze heeft in die periode alleen maar gehuild van ellende. Haar lichaam leek de zwangerschap niet te kunnen accepteren. Ze heeft in die periode zelfs een abortus overwogen, omdat ze gek werd van de jeuk en de pijn. Ze droeg continu handschoenen om haar lichaam tegen krabben te beschermen.

Moeder allergisch voor eigen zoontje: testosteron was de boosdoener

Er zijn diverse onderzoeken uitgevoerd bij de zwangere vrouw, maar geen enkele dermatoloog kon de oorzaak van haar klachten achterhalen. Pas na haar zwangerschap bleek er een dokter te zijn die wel wist wat er met haar aan de hand was. De aanstaande moeder bleek allergisch voor haar eigen zoontje. Ze bleek last te hebben van ‘polymorphic eruption of pregnancy’. Dit is een zeldzame allergie voor het testosteron dat haar ongeboren zoontje al aanmaakte.

Vijf maanden na de geboorte van haar zoontje gaat het gelukkig al weer veel beter met de vrouw. Ze heeft er wel veel littekens aan overgehouden en is overgevoelig geworden voor diverse zeepjes en shampoos. Maar deze klachten zijn te overzien en zij en haar man denken zelfs aan een tweede kindje.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.