Eten voor twee tijdens de zwangerschap is een fabeltje

Als zwangere vrouw hoor je vaak dat je voor twee moet eten. Veel vrouwen zouden willen dat het waar was. Zodat ze lekker konden toegeven aan hun lekkere trek tijdens de zwangerschap. Maar het is en blijft helaas een fabeltje. Eten voor twee is absoluut niet nodig. Het zorgt alleen maar voor een extra en onnodige toename in gewicht. Extra gewicht dat de meeste vrouwen na de bevalling uiteraard ook vaak weer kwijt willen raken.

Gezond voedingspatroon tijdens zwangerschap extra belangrijk

Wel blijkt de kwaliteit van voeding van groot belang te zijn. Zowel voor als tijdens te zwangerschap is het belangrijk om een gezond voedingspatroon te hanteren. De baby is uiteraard afhankelijk van wat de moeder aan voeding binnenkrijgt. En van bijna alle vitaminen en mineralen moet de aanstaande moeder meer binnenkrijgen. Denk aan vitamine D en foliumzuur. Je hoeft als zwangere vrouw dus niet extra veel te eten. Als je er maar voor zorgt dat je het juiste binnenkrijgt.

Toch wordt er soms gedacht dat een vrouw tijdens de zwangerschap een dubbele hoeveelheid aan voeding en drinken binnen moet krijgen. Een zwangerschap vergt nu eenmaal veel meer energie vraagt van je lichaam. Dat laatste is natuurlijk waar. Al verbruiken de meeste zwangere vrouwen ook minder energie doordat ze minder bewegen. Het is dan helemaal niet nodig om veel meer te eten. Het standaard aanbevolen voedingspatroon is dan ook gewoon voldoende. Alle benodigde voedingstoffen zijn daarin verwerkt. Ook voor de zwangere vrouw.

Wellicht overbodig om te vermelden, maar roken en het drinken van alcohol voor en tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. De gevolgen kunnen een nadelige invloed hebben op de vruchtbaarheid en de ongeboren baby. Ook kun je bepaalde voedingsmiddelen beter laten staan. Lees ook: zwangerschap & voeding.

Light producten en zoetstoffen zijn veilig in te nemen tijdens de zwangerschap. Mits je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijdt. Maar dat geldt voor iedereen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.